Agenda

Kunstbeleving

De kunstbeleving is bedoeld om kunst op een andere manier te bekijken en in rust te ervaren. Wanneer je een expositie bezoekt neem je meestal niet veel tijd om echt uitgebreid naar een werkstuk te kijken. Soms word je afgeleid door het andere werk, de prijs van het werk, of de mensen om je heen. Met de kunstbeleving bezoek je onze expositie met een kleine groep en krijg je de tijd om elk kunstwerk zelf te verkennen en op je in te laten werken. Dit kan verrassende uitkomsten opleveren die je na afloop met elkaar kunt delen onder het genot van wat lekkers. De eerstvolgende editie is op 7 september om 19.30 uur. Reserveren kan via Stel je vraag.
 
 

Kunst en atelierroute 2021 - 18 en 19 september

Vorig jaar kon vanwege COVID-19 de kunst- en atelierroute Heerhugowaard helaas niet doorgaan. Dit jaar hopen we alsnog een deel te nemen aan een inspirerende route, de kunstenaars van de Artfarm staan in ieder geval klaar! Op 18 en 19 september openen de ateliers van de Artfarm haar deuren, kunt u kosteloos een kijkje nemen in de keuken van de kunstenaars, vragen stellen en hun werk bekijken.
https://www.kunstkerkheerhugowaard.nl/exposities/18-en-19-september-2021-atelier-kunstroute
 

Inspiratieweekend - voorjaar 2022

Laat jouw kunstzinnige vaardigheden aan zet tijdens deze tweedaagse op de Artfarm! Je werkt het hele weekend aan een beeld van speksteen en daardoor aan jezelf. Het werken met een steen zet vanaf het eerste moment een proces in gang. Je kiest een steen die je aanpreekt qua kleur, vorm en formaat. Je ziet er iets in en dat ga je in het weekend vormgeven. Het hakken, vijlen, schuren en polijsten vraagt om technische handelingen en vaardigheden, maar heeft ook invloed op je gedachten, emoties en algehele gemoedstoestand. Kort gezegd: hoe jij je voelt, komt tot uiting in hoe je werkt met de steen. Het weekend doorloop je met een groep van 6 tot 12 personen. Jullie worden begeleid door twee trainers, die zowel technisch ondersteunen als persoonlijk begeleiden. Er wordt zoveel mogelijk in de buitenlucht gewerkt, wat zorgt voor (fysieke en mentale) ruimte, frisse lucht en voldoende bewegingsvrijheid. Het programma start op zaterdagochtend om 9.30 en we ronden zondagmiddag af om 16.00. Op zaterdagavond sluiten we de dag af met een BBQ en kampvuur. Kosten voor het weekend bedragen € 425,- inclusief volledige catering, begeleiding, speksteen en materialen (exclusief overnachting). Voor meer informatie en aanmelding, mail naar Stel je vraag.