Agenda

Kunstbeleving

De kunstbeleving is bedoeld om kunst op een andere manier te bekijken en in rust te ervaren. Wanneer je een expositie bezoekt neem je meestal niet veel tijd om echt uitgebreid naar een werkstuk te kijken. Soms word je afgeleid door het andere werk, de prijs van het werk, of de mensen om je heen. Met de kunstbeleving bezoek je onze expositie met een kleine groep en krijg je de tijd om elk kunstwerk zelf te verkennen en op je in te laten werken. Dit kan verrassende uitkomsten opleveren die je na afloop met elkaar kunt delen onder het genot van wat lekkers. De eerstvolgende editie is op 5 oktober om 19.30 uur. Reserveren kan via Stel je vraag.
 
 

Kunst voor Kids in de herfstvakantie!

Deze herfstvakantie is er op woensdag 20 oktober een volledig nieuwe Kunst voor Kids dag op de Artfarm! Net als de geslaagde editie in de zomervakantie staat ook deze dag helemaal in het teken van kunstzinnige activiteiten speciaal voor kinderen. Het thema is uiteraard herfst, wat zich qua natuurlijke materialen uitstekend leent voor het experimenteren met verschillende schildertechnieken. Met een kastanje, tak, dennenappel en wat klei worden hele kleurrijke en verrassende werkjes gemaakt. Beleven door te creëren De kinderen kunnen starten tussen 10.00 tot 15.00 uur. Ze krijgen een stempelkaart voor de verschillende onderdelen, waarbij ze in twee uur tijd hele leuke resultaten behalen. Maak een happy kastanje, een talking stick en een klein diertje. Het is een supergezellig, leerzaam en inspirerend uitje voor het hele gezin. Ervaar hoe kinderen kunst beleven door het zelf te maken. Ze ontspannen, raken geïnspireerd en worden uitgedaagd. Uiteraard mag iedereen met een stempelkaart ook de expositie in de Artfarm bewonderen. Een verrassend mooie ruimte in de voormalige koeienstal. De dag is compleet met een rondje lopen in de beeldentuin. Er is genoeg te zien en te beleven! Geef je tijdig op! Om deze leuke dag te kunnen beleven is het belangrijk om je tijdig op te geven.
Reserveer een plek via Stel je vraag
Onder vermelding van het aantal kinderen en hun naam en gewenste starttijd. Zo kunnen we rekenen op voldoende materialen en instructeurs. Een stempelkaart kost € 10,00 per kind. Begeleiders zijn gratis. Voor de kinderen is wel belangrijk dat de begeleiding hen positief stimuleert en waar nodig helpt. Tot woensdag 20 oktober!
 

Inspiratieweekend - voorjaar 2022

Laat jouw kunstzinnige vaardigheden aan zet tijdens deze tweedaagse op de Artfarm! Je werkt het hele weekend aan een beeld van speksteen en daardoor aan jezelf. Het werken met een steen zet vanaf het eerste moment een proces in gang. Je kiest een steen die je aanpreekt qua kleur, vorm en formaat. Je ziet er iets in en dat ga je in het weekend vormgeven. Het hakken, vijlen, schuren en polijsten vraagt om technische handelingen en vaardigheden, maar heeft ook invloed op je gedachten, emoties en algehele gemoedstoestand. Kort gezegd: hoe jij je voelt, komt tot uiting in hoe je werkt met de steen. Het weekend doorloop je met een groep van 6 tot 12 personen. Jullie worden begeleid door twee trainers, die zowel technisch ondersteunen als persoonlijk begeleiden. Er wordt zoveel mogelijk in de buitenlucht gewerkt, wat zorgt voor (fysieke en mentale) ruimte, frisse lucht en voldoende bewegingsvrijheid. Het programma start op zaterdagochtend om 9.30 en we ronden zondagmiddag af om 16.00. Op zaterdagavond sluiten we de dag af met een BBQ en kampvuur. Kosten voor het weekend bedragen € 425,- inclusief volledige catering, begeleiding, speksteen en materialen (exclusief overnachting). Voor meer informatie en aanmelding, mail naar Stel je vraag.