Nieuws

Kunst voor kids

juli 2021
(Nieuw!) activiteiten voor de kinderen!
Op de open zondagen kunnen kinderen hun eigen Picasso puzzelen en een speurtocht maken. 
Daarnaast organiseren we op dinsdag 17 augustus een hele dag in het teken van "Kunst voor kids". Hierbij kunnen kinderen door middel van een strippenkaart  verspreid over het terrein (kosten € 7,50) de hele dag door (onder begeleiding van hun ouders)  kunstactiviteiten uitvoeren. Hierbij valt te denken aan o.a:  schaduw-schilderen, kunstkeitje maken, eigen droogbloemen plukken. Zet de datum alvast in je agenda en volg ons op de socials voor de laatste ontwikkelingen!
 

Artfarm Kunst & Welzijn onthult uniek 'kastanje' kunstwerk

juli 2021
Zaterdag 10 juli is op de Artfarm een uniek houten beeld onthult. Het beeld is gemaakt van een prachtige oude kastanjeboom die afkomstig is van het terrein van de Artfarm. Kunstenaar Jos Apeldoorn heeft de boom omgetoverd tot een 4,5 meter hoge eyecatcher. Nieuwe invulling aan emotionele waarde Bomen kunnen meegroeien met mensen en zorgen voor een emotionele waarde. Maar wat als een boom niet kan blijven staan? De familie Beers heeft gelukkig geen definitief afscheid hoeven nemen van hun oude karakteristieke, maar zieke kastanjeboom. De boom stond symbool voor een bijzonder stuk geschiedenis en hoort bij de Artfarm. Kunstenaar Jos Apeldoorn heeft er voor gezorgd dat de boom getransformeerd is tot een prachtig kunstwerk, wederom helemaal passend in zijn vertrouwde omgeving. In het beeld zijn creërende armen en handen te zien. Een mooie link naar alles wat de familie Beers mogelijk maakt op deze mooie plek in Heerhugowaard. De boom is zwartgebrand, wat het een hele bijzondere diepe kleur meegeeft. Verbondenheid met de natuur Kunstenaar Jos Apeldoorn maakt naast houten beelden ook schilderijen. Bij hem staat, net als op de Artfarm, het plezier in het creëren voorop. De Artfarm heeft als doel om een plek te zijn waar kunst bijdraagt aan het welzijn van de mens. De verbondenheid met de natuur is hierbij ook van groot belang. De karakteristieke landelijke omgeving, rust en ruimte leveren hier direct een bijdrage aan de inspiratie. Dat deze oude kastanjeboom nu weer een nieuwe invulling krijgt op deze bijzonder plek draagt daar alleen maar aan bij. 
 

Kom kunst opsteken

juni 2021
Fietsen of wandelen met een doel? Kom kunst opsteken bij ons op de Artfarm in de maanden juni, juli en augustus! Een landelijke en kunstzinnige omgeving om even te pauzeren en tot rust te komen. 

Kunstwerk in de maak

april 2021
We moesten helaas afscheid nemen van onze oude, karakteristieke kastanjeboom omdat hij heel erg ziek was. We vonden het ontzettend zonde om zo'n bijzonder stuk geschiedenis verloren te laten gaan en hebben kunstenaar Jos Apeldoorn gevraagd om de boom te transformeren tot kunstwerk. Zo krijgt deze boom een nieuw leven op de Artfarm. Wanneer het kunstwerk klaar is organiseren we een feestelijke opening. De datum zal bekend worden gemaakt via onze website en sociale kanalen.

Studio Cool!

april 2021
Bekijk hier het interview met Joke Beers over de Artfarm in het programma 'Studio Cool' van Cool kunst en cultuur.

Studio Cool - Muziek, nieuws en meer... - Aflevering 2

Artfarm gaat voor groen!

maart 2021
De afgelopen stille periode op de Artfarm zijn we gaan benutten om de Artfarm nog groener te maken. Alle ateliers en de expositiehal zijn nu voorzien van zuinigere LED verlichting. Verder zijn er zonnepanelen gelegd, die inmiddels in gebruik zijn, zodat we voortaan in onze eigen elektriciteit kunnen voorzien.